Pogledajte rezultate AutoBild testiranja zimskih guma za sezonu 2019/2020

Gume su naručene anonimno preko webshopova za gume u više država EU.

Gume su testirane u 14 različitih disciplina kao što su: kočenje po snijegu, kočenje po mokroj cesti, kočenje po suhoj cesti, izržljivost/kilometraža koju guma može preći, akvaplaning na testnoj stazi itd.

Pogledaj rezultate testiranja

AutoBild je uradio i testiranje ljetne gume u testovima kočenja, zanimljivo je da je prosjek kočenja pet najboljih ljetnih guma na snijegu 89,1 metar što je 64 metara duže nego što koči najlošija zimska guma na testiranju.

Klikni i pogledaj TOP 20 najboljih zimskih guma

To pokazuje da ljetna guma gotovo da i nema trakciju kočenja po snijegu te da su zimi prijeko potrebne zimske gume zbog sigurnosti svih u prometu.

AutoBild je posebno naglasio superiorne karakteristike pobjednika testiranja gume Continental TS860 u poglegu velike kilometraže, niske potrošnje goriva, preciznosti uravljača u zavojima, stabilnost u zavoju i kočenja po mokroj podlozi i snijegu.

JABUKA.tv

Objavljeno: 4.11.2019. 15:52:03

Akreditirano tijelo za pregled vozila za prijevoz lako-kvarljivih namirnica prema među-narodnom sporazumu (ATP) Akreditirano tijelo za pregled vozila za prijevoz opasnih tvari  prema međunarodnom sporazumu (ADR) European Conference of Ministers of Transport - Akreditirano tijelo za pregled vozila za CEMT