BMW otkrio važne detalje u vezi s novom generacijom serije 7

OČEKIVANJA onih koji su predviđali kako će teći razvoj ove serije donekle su ispunjena.

Izvršni direktor kompanije BMW-a Oliver Zipse je ovog tjedna na godišnjoj konferenciji otkrio službene planove za novu seriju 7. Time je stavio točku na nagađanja koja su stručnjaci iz automobilske industrije imali u vezi s njom, piše Carbuzz.

Kao što je i očekivano, u okviru ove serije bit će proizvedeni i automobili koji će u potpunosti biti električni. Osim toga, Zipse je potvrdio i da će biti ponuđene benzinske i dizel opcije, gdje će potonji ići teško dalje od Europe.

"Svi pogonski sklopovi bit će temeljeni na jednoj arhitekturi, a najmoćnija vozila iz serije 7 bit će potpuno električna", rekao je Zipse.

Trenutno BMW M760i pokreće 6,6 litarski V12 motor s dva turbo punjača, pogonom na svim kotačima, te maksimumom od 585 KS i 850 Nm. Sprint do stotke obavlja za 3,8 sekundi i postiže limitiranu maksimalnu brzinu od 250 km/h. BMW Serije 7 vjerojatno neće imati V12, pa ni V8, ali će električna izvedba vjerojatno biti snažnija i brža od prije spomenutog V12.

 

Odluka kompanije da proizvede izvedbe s različitim tehnologijama vožnje pomoći će u tranziciji ovog brenda prema potpunoj elektrifikaciji. Zipse nije iznio više detalja o BMW seriji 7, kao što je cijena u odnosu na direktnog rivala u kategoriji električnih vozila, Teslin Model S.

BMW M760Li danas u njemačkoj stoji oko 176.000 eura, dok Model S u Njemačkoj ima cijenu od oko 100.000 eura. Iako se serija 7 trenutno razvija, BMW se fokusira na detalje u vezi s lansiranjem prve potpuno električne limuzine, modela i4.

BMW i4, koji bi trebao zamijeniti BMW Serije 4 Gran Coupe, zadržat će izgled coupea s četiri vrata koji se mnogima sviđa.

Index.hr

Objavljeno: 21.3.2020. 11:53:28

Akreditirano tijelo za pregled vozila za prijevoz lako-kvarljivih namirnica prema među-narodnom sporazumu (ATP) Akreditirano tijelo za pregled vozila za prijevoz opasnih tvari  prema međunarodnom sporazumu (ADR) European Conference of Ministers of Transport - Akreditirano tijelo za pregled vozila za CEMT